ДГ Звънче
Детска градина в град Шумен

За родителите

Съвети и предложения към родителите по време на карантина

 

      "Всичко ще се оправи!"

Физически сме затворени, но нека покажем, че можем да бъдем заедно! Призоваваме ви да се включите в инициативата, която се разпространява в социалните мрежи. Идеята тръгва от Италия, в нея децата рисуват цветна дъга и си представят света такъв, какъвто ще бъде след като всичко се оправи. След това закачат своите рисунки по тераси и балкони в знак на подкрепа на децата по света. Нека бъдем съпричастни  и си подадем ръка!

 

          "6 - 12 април Седмица на гората"

Нарисувай гората!По различна от друг път е тазгодишната Седмица на гората в първите дни на месец април. Не можем да отидем на любимите места за разходка, на горските поляни и пътеки, където ни е шумно, весело и забавно, когато сме с близки и приятели.  Тази година има карантина. Североизточното държавно предприятие отправя предизвикателство към всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета, как да отпразнуваме Седмицата на гората. И така за да не скучаете у дома вие можете да пишете, рисувате и творите своите истории и картини посветени на гората,да направите колаж от различни материали, да споделите някой поход, пикник с мама с татко, разходка до някоя забележителност. Темата е гората, любовта ни към нея и всички живи същества, които я обитават и за които е дом. Вашите истории, проекти, разкази, стихотворения и др. творби придружени с името, годините и телефон за връзка изпращайте на електронен адрес:  t.dimitrova@dpshumen.bg   срока е 31 април 2020год. Желаем ви приятни мигове и забавления с вашите произведения!

За да си създадете пролетно настроение ви препоръчваме следното музикално оформление: 

youtube.com/watch?v=NI7SOV_ngjw     ( детска песен "Горска дискотека)

 

      "Как са се появили?"

За да откриете тайната на растенията, и за да отговорите на въпроса горе, разгледайте тази страничка   https://wakelet.com/wake/KXX6tplm99r2zcE5A4tRj    Може  и вие да се опитате да си отгледате свое растение у дома.  Останете в къщи! Бъдете здрави!